Solceller funkar för alla

Förr var solceller förunnat de med stora tak i söderläge. Men det var då. Idag kan ALLA ha solceller. Solceller monteras i alla lägen, alla vinklar och på alla typer av hustak, ja, faktiskt även på väggar eller rakt på marken.

I alla väder, vinklar och lägen

Eftersom solceller kan monteras på alla typer av tak, väggar eller på marken, så passar solceller i princip alla bostäder och fastigheter. Bor du i hyreslägenhet, utan påverkan på fastighetens investeringar, kan du få solenergi genom att bli andelsägare i en av våra solcellsparker.

De tekniska framstegen för solceller har ökat lavinartat. Därför är det i dag inte avgörande i vilket väderstreck eller vinkel solcellerna monteras. De är heller inte känsliga för skuggning och producerar el även de dagar då det är mulet väder.

I Norden är det idealiskt med solceller eftersom effekten blir högre när klimatet är svalt. Eftersom solceller inte kräver direkt solstrålning, utan drivs av dagsljuset gynnas vi eftersom vi i Norden har fler antal dagsljustimmar än t ex Spanien.

Solceller på tak, mark eller vägg

Solceller på tak, mark eller vägg

Referenser

”Solen är vår enda drivkraft”

”Vi driver en ekologisk bondgård i Lerum med 100 kvm solceller med en årsproduktion på 22 000 kWh, vilket täcker hela behovet på gården, inklusive ett mindre sågverk. På våra elräkningar från Lerum Energi står det ett tillgodobelopp varje månad. Men för oss är ändå miljöperspektivet viktigast. Det ger en stor känsla av vällust att inte vara beroende av andra energislag än solen”.

/ Bertil & Ingela Svensson

”På två dagar hade jag solceller”

”I somras installerade Solcellskapet 40 solceller på mitt tak. Installationen tog 2 dagar och resultatet blev precis som Niklas på Solcellskapet kalkylerade. Min årsproduktion är 11 000 kWh vilket motsvarar halva min förbrukning. I min telefon kan jag se exakt hur mycket solcellerna producerar och vad jag förbrukar. Det här rekommenderar jag verkligen till alla”.

/ Tom Danevad