Solceller för stora fastigheter

Fastighetsägare och bostadsrättföreningar har mycket att spara på att investera i solceller. Genom att bli din egen elproducent sparar du inte bara in elpriset – du kan dessutom sälja elen till dina hyresgäster. Dessutom höjer du värdet på fastigheten.

Solceller är bekymmersfritt för dig som fastighetsägare. Det kräver minimalt underhåll och serviceavtal ingår. Eftersom solkraften kopplas in i ditt nuvarande system kan du behålla dina el-element och slipper undan dyra konverteringskostnader.

Solceller gör fastigheten attraktiv – inte bara rent visuellt.

I den hållbara omställningen ökar kraven på den energieffektiva fastigheten och hyresgäster ställer idag höga krav på sitt boende. Med solceller kan du erbjuda dina hyresgäster den mest klimatneutrala el som finns, och dessutom ta betalt för den. Har du en överproduktion av elen får du skattereduktion från staten på 60 öre per kWh samt betalt av ditt elhandelsbolag i form av sänkta elkostnader under den period solcellerna inte producerar maximalt.

Egenproducerad el – även till bilens laddstolpar. Antalet elbilar ökar lavinartat och inom kort kommer laddstolpen bli lika självklar som cykelstället. Med solceller på din fastighet har du gratis el till dina laddstolpar och en extra intäkt med försäljning av fordonsel till dina hyresgäster.

Börja i liten skala och bygg ut efter hand.

Solceller behöver inte täcka hela din elproduktion, du kan komplettera efterhand. Kanske vill du ha ett komplement en befintlig energilösning. Oavsett vilket hjälper vi dig att optimera din anläggning utifrån din fastighets behov.

Vi hjälper dig med hela processen. Bjud in oss till din fastighet så går vi igenom dina förutsättningar och återkommer med ett komplett kostnadsförslag, helt kostnadsfritt.

Vill du veta mer? Maila oss gärna!

Referenser

”Vår fastighet blev ett 0-energihus”

”När vi byggde BRF Hammare & Spik i Gråbo ville vi erbjuda hög komfort och låg driftskostnad. Därför var solceller en självklarhet. Vi installerade 148 solceller som totalt producerar 40 000 kWh, vilket gör vår fastighet till ett 0-energihus. Vi har inget batteri installerat utan växlar istället elen mot vår elleverantör Lerum Energi”.

/ Hans Hellberg , Gråboholm Fastigheter AB