Solceller funkar för alla

Förr var solceller förunnat de med stora tak i söderläge. Men det var då. Idag kan ALLA ha solceller. Solceller monteras i alla lägen, alla vinklar och på alla typer av hustak, ja, faktiskt även på väggar eller rakt på marken. Faktum är att du inte ens behöver ett eget hus för att få solkraft. Då kan du köpa el från (eller bli andelsägare i) en av våra solcellsparker istället.

I alla väder, vinklar och lägen

Eftersom solceller kan monteras på alla typer av tak, väggar eller på marken, så passar solceller i princip alla bostäder och fastigheter. Bor du i hyreslägenhet, utan påverkan på fastighetens investeringar, kan du få solenergi genom att bli andelsägare i en av våra solcellsparker.

De tekniska framstegen för solceller har ökat lavinartat. Därför är det i dag inte avgörande i vilket väderstreck eller vinkel solcellerna monteras. De är heller inte känsliga för skuggning och producerar el även de dagar då det är mulet väder.

I Norden är det idealiskt med solceller eftersom effekten blir högre när klimatet är svalt. Eftersom solceller inte kräver direkt solstrålning, utan drivs av dagsljuset gynnas vi eftersom vi i Norden har fler antal dagsljustimmar än t ex Spanien.

Solceller på tak, mark eller vägg

Solceller på tak

Solceller monteras idag på alla typer av tak,
 i alla vinklar, riktningar och takbeläggningar. Eftersom man dessutom kan välja form och färg (från tegelrött till chockrosa) har solceller blivit ett viktigt designelement för många arkitekter. Det är ingen fara om du har träd eller andra byggnader som skuggar.

Solkraft åt alla

Solceller på väggen

Tänk nytt och använd fasadens ytterväggar. Även en liten yta kan vara tillräcklig om du vill använda solenergi som komplement till andra energislag.

Solkraft åt alla

Solceller på marken

Att använda en bit av tomten som du kanske inte utnyttjar är ett bra alternativ till tak eller väggmontering. Vi har färdiga ställningar som skräddarsys utifrån markens karaktär och önskat antal solceller.

Solkraft åt alla

Solcellspark

I våra solcellsparker produceras solenergi för många. Perfekt för dig som inte vill eller kan ha en egen anläggning. Du kan bli andelsägare i våra parker eller skapa en egen tillsammans med dina vänner eller grannar.

Solkraft åt alla

"Solen är vår enda drivkraft"

”Vi driver en ekologisk bondgård i Lerum med 100 kvm solceller med en årsproduktion på
22 000 kWh, vilket täcker hela behovet på gården, inklusive ett mindre sågverk. På våra elräkningar från Lerum Energi står det ett tillgodobelopp varje månad. Men för oss är ändå miljöperspektivet viktigast. Det ger en stor känsla av vällust att inte vara beroende av andra energislag än solen”.

 

/ Bertil & Ingela Svensson

"På två dagar hade jag solceller"

”I somras installerade Solcellskapet 40 solceller på mitt tak. Installationen tog 2 dagar och resultatet blev precis som Niklas på Solcellskapet kalkylerade. Min årsproduktion är 11 000 kWh vilket motsvarar halva min förbrukning. I min telefon kan jag se exakt hur mycket solcellerna producerar och vad jag förbrukar. Det här rekommenderar jag verkligen till alla”.

 

/ Tom Danevad

Fler referenser