Dela på solen –investera i en solcellspark

Du som inte vill eller kan investera i en egen solcellsanläggning kan istället bli andelsägare i en av våra Solcellsparker eller köpa din solel direkt från våra parker. Kanske bor du i lägenhet eller i ett bostadsområde där solceller inte är möjliga eller tillåtna.

Bli andelsägare

Investera i en eller flera andelar i en solcellspark. Varje andel motsvarar en solcell som producerar 320 kWh. Du behöver självklart inte täcka hela ditt energibehov utan kan istället köpa andelar efter hand. Normalbehovet för genomsnittsvillan är ca 15 000 kWh. För att täcka hela ditt energibehov krävs ungefär 46 st andelar.

Payofftiden för normalbehovet är ca 6 år. Därefter har du gratis uppvärmning och hushållsel. Kontakta oss för mer information och kostnadsförslag.

Gemensamma solcellsparker för vänner eller grannar

Det kan vara värt att gå samman med grannar eller vänner och skapa en egen solcellspark. Ni delar på investeringskostnaden, tar del av investeringsbidragen och får en snabbare payoff-tid. Därefter har ni miljövänlig el, helt gratis och utan mellanhänder. Solcellsparken behöver inte ligga i anslutning till fastigheterna. Kontakta oss så berättar vi mer hur det funkar och vad ni kan spara.

Våra Solcellsparker

Vi utvärderar ständigt behovet av solenergi och investerar i takt med den växande efterfrågan. I dagsläget projekterar vi för en ny park i Sjövik i Lerums kommun.

Har du outnyttjad mark i bra solläge? Vi söker mark för att etablera solcellsparker i hela Västsverige. Kontakta oss isåfall på info@solcellskapet.se